A Volkswagen maga jelentette be, hogy vizsgálat indult a cég felügyelőbizottsági elnöke ellen. Hans Dieter Pötsch-sel szemben a dízelbotránnyal összefüggésben piacmanipulálás gyanújával indult vizsgálat.

A piac manipulálásának gyanújával vizsgálatot indított a braunschweigi ügyészség a Volkswagen AG felügyelőbizottsági elnöke, Hans Dieter Pötsch ellen a dízelbotránnyal kapcsolatban - közölte a Volkswagen. A vizsgálat a német szövetségi pénzügyi felügyelet feljelentése alapján indult.

A konszern mindazonáltal tudatta: fenntartja, hogy a vezetés az ügyben szabályszerűen tájékoztatta a tőkepiacokat. Piacbefolyásolás vádjával az ügyészség már vizsgálatot folytat a Volkswagen leköszönt vezérigazgatója, Martin Winterkorn, és a hivatalban lévő VW-márkaigazgató, Herbert Diess ellen is.

Volkswagen dízelmotorForrás: Getty Images

A vád szerint a konszern vezetése nem tájékoztatta időben a befektetőket a dízelbotrányról és fontos információkat tartott vissza az ügyben - például későn tájékoztatta az érintetteket a konszern várható nagy veszteségéről. A dízelbotrány tavaly őszi kitörése után a Volkswagen részvénye nagyot zuhant.