A Dusterek királya a sziklamászástól sem riad vissza

Duster
Vágólapra másolva!
A Renault a Sao Paolói Autószalonon mutatta be a Sandero és a Duster extrém változatait, melyeket a Renault Design América Latina formatervező stúdió alkotott meg. A tanulmányautók alig hasonlítanak a nálunk Dacia márkanévvel forgalmazott testvéreikre.
Vágólapra másolva!
Forrás: Renault

Sajnos nincs esély arra, hogy a Duster Extreme egyszer sorozatgyártásba kerüljön, pedig a hatalmas terepgumikkal, emelt futóművel, módosított lökhárítókkal, tetőre szerelt LED lámpasorral szerelt terepjáró elképesztően jól néz ki, és valószínűleg kemény terepen sem vallana szégyent.

Forrás: Renault

Még egy csörlőt is felszereltek az első lökhárítóra, ami nem csak a látványt javítja, de a kampós kábel segítségével olyan helyekről is ki tud jönni az autó, amire saját erejéből képtelen lenne.

Forrás: Renault

A belső teret zongoralakk-fekete betétekkel, speciális ülésekkel és piros díszítésekkel dobták fel, az első utas előtt műszerfalba nyomott Extreme felirat látható. Ugyanaz a kétliteres, 148 lóerős, benzinnel és etanollal is működő szívómotor hajtja a tanulmányt, ami a Brazíliában kapható szériaváltozatot.

Forrás: Renault

A másik tanulmányautó a Sandero sportváltozatának, a nálunk szintén nem kapható RS-nek a Grand Prix fantázianevű változata. A 150 lóerős kettős üzemű motorral hajtott hot hatch színei a Renault F1-es csapatának régi arany-fekete festésével mutatnak hasonlóságot.