Az új amerikai elnököt Mario Andretti vitte el egy körre egy kétszemélyes Indycar autóval.

Mario Andretti az egyik legnagyobb név az amerikai motorsport történetében: karrierje alatt megnyerte négyszer az IndyCar sorozatot, 1978-ban a Forma-1 világbajnoka, 1979-ben az IROC nevű sorozatot is megnyerte. A mai napig ő az egyetlen autóversenyző, aki megnyerte az indianapolisi 500-as versenyt (1969), a NASCAR-ban szereplő Daytona 500-as versenyt (1967) és Forma-1-es világbajnok is volt. Valamint Juan Pablo Montoyával csak ők ketten indultak a Forma-1-ben, a NASCAR-ban és az IndyCarban is. 

Forrás: Twitter

A 76 éves versenyző a Twitter csatornáján posztolt egy képet, a szövegben pedig azt írta, hogy „elővettem a kétszemélyes autómat, hogy elvigyem Donald Trumpot a Fehér Házba a Barack Obamával való találkozójára. Korán fog odaérni... 

Andretti persze csak viccelt, mert valójában négy éve vitte Trumpot New Yorkban, amiről egy tv-show készített anyagot. Még az autóztatás sem történt meg igaziból, csak az elindulást és a megérkezést vették fel, a kettő közötti részt pedig számítógépes animációval oldották meg. Így már érthető, hogy miért nem vett bukósisakot sem Trump, sem Andretti.