Az Audi Győrbe költöztetheti elektromos autói gyártását

Audi Győr
Audi A3 Sedan: Clear-varnish robot / paint shop
Vágólapra másolva!
2018 végén, 2019 elején indulhat az elektromos autók sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ekkor kezdik meg az elektromos motorok előállítását is.
Vágólapra másolva!

Hubert Waltl, az Audi igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja egy ingolstadti rendezvényen annyit árult el, hogy most alakítják ki az Audi elektromosautó-portfólióját. Arra a kérdésére, hogy készülnek-e majd ilyen járművek Győrben, konkrétum említése nélkül úgy válaszolt: a gyárban adottak ehhez a keretfeltételek.

Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. elnöke úgy fogalmazott, hogy 2018-2019 fordulójára tervezi az Audi az elektromos autók sorozatgyártásának kezdetét, és ezzel párhuzamosan indul meg az elektromos motorok előállítása a magyarországi üzemben. Jelenleg is Győrben készülnek a prototípusok, ez a gyár látja majd el a társaságot elektromos motorokkal.

A feltételek a villanyautók gyártásához is adottak Győrben Forrás: Audi Hungária

Kössler nem árulta el, hogy mekkora beruházás szükséges a termelés megkezdéséhez, arra azonban utalt, hogy a társaság az utóbbi három évben átlagosan 300 millió eurónyi fejlesztést hajtott végre Magyarországon.

Győr fontos szerepet játszik a konszern működésében annak kapcsán is, hogy itt fejlesztették, próbálták ki az emberi munkavégzés robotizált támogatását jelentő Smart Factory koncepció számos elemét is, amelyeket más gyárakban is bevezetnek.

"Számos újdonság nem Győrbe érkezik, hanem Győrből jön" - fogalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.