Ilyen még nem volt Budapesten: elindult a villanyautós autómegosztás

2016.11.22. 11:57

November 22-től lehet regisztrálni Magyarország első autómegosztó szolgáltatásába. A rendszer 45 villanyautóval indult el Budapesten.

A GreenGo hazai startup közleménye szerint 45 elektromos autóval (VW e-up!) indul el a szolgáltatás. Azoknak szánják, akik „reális alternatívát keresnek a nehézkes belvárosi tömegközlekedésre, fáznak már a Bubin, nem akarnak drága pénzen saját gépjárművet fenntartani, vagy csak fáj a szívük, ha marokszám dobálják a százasokat a parkolóautomatákba.”

A GreenGo a külföldön már jól ismert sablon alapján működik: mobilapplikáció segít megtalálni a szolgáltatási területen belül (Árpád-híd – Hősök tere – Baross utca – Rákóczi híd – Bocskai út – Alkotás út – Óbuda által határolt kerületekben) elérhető autókat, amelyet a felhasználók az okostelefonjaikon keresztül foglalhatnak le. A fizetés a használat után történik teljesen automatikus módon (a rendszer a percalapú használat után egyszerűen megterheli a megadott bankkártyát).

45 ilyen autó jelenik meg a budapesti forgalomban. A töltésről és takarításról a cég munkatársai gondoskodnak

A rendszerben elérhető autók állandó kapcsolatban állnak a vállalkozás központjával. Csatlakozni pofonegyszerű, ezeket a lépéseket kell követni:

  • letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik webstore-ból (App Store; Android Play),
  • elvégezni az online regisztrációt,
  • személyesen bemutatni az ellenőrzéshez szükséges okmányokat (jogosítvány, személyi igazolvány) a Király utca 16. szám található GreenGo-irodában.

A regisztrációs díj 1000+4900 forint, a szolgáltatás havi díja 990 forint. A bérlés percdíja 65 forint, parkolni (a bérlés ideje alatt) 15 forintért lehet percenként. A maximális napi díj 19 500 forint, ennél többet a rendszer nem terhel a megadott bankkártyára.