Péntektől nem mehet annyival a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, mint eddig. Változik a közlekedés rendje.

Van Budapesten egy út, amelyről senki sem tudja igazán, mennyivel is lehet rajta menni. A ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a szalagkorlátok közötti útpályán emiatt gyakran előfordul, hogy az autósok a megengedettnél (ami egyébként 90 km/h) jelentősen lassabban közlekednek, ami önmagában ugyan nem jelent veszélyt, de az előzések miatt közvetve mégis balesetveszélyes állapotot idézhet elő. 

A tapasztalatok, valamint lakossági bejelentések alapján december 2-án a szalagkorlátok közötti pályán az eddigi 90 helyett 70 km/h-s sebességkorlátozást vezet be a Budapest Közút. Az intézkedés hatására a gyorsforgalmi úton mind a balesetek száma, mind az esetlegesen előforduló balesetek súlyossága csökkenhet, és egyenletes lehet a forgalom. 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A sebességhatár-módosítással egy időben a benzinkút környezetében található magasságkorlátozó elem előtt a belváros irányú forgalom számára egy rövid szakaszon elbontják a szalagkorlátot a gyorsforgalmi út és a Gyömrői út között. 

Ezzel lehetővé válik, hogy a magasságkorlátozást megszegő, de ezzel csak a magasságkorlátozó kapu előtt szembesülő járművezetők elhagyják a gyorsforgalmi utat. Az intézkedés hatására elkerülhető lesz, illetve jelentősen lerövidül az ilyen esetek miatt kialakuló torlódás.