Bankkártyás parkolóautomaták lesznek Szegeden

parkolás
Vágólapra másolva!
Januártól virtuális parkolóbérletet vezetnek be Szegeden, májustól pedig teljes egészében átalakítják a parkolási rendszert a Tisza-parti városban.
Vágólapra másolva!

A jövő évtől megszűnik az eddig használt bérletet jelző szélvédőre ragasztható matrica, a parkolási jogosultságot - az sms-sel vagy elektronikus úton megváltott jegyekhez hasonlóan - rendszám alapján tartják majd nyilván.

December 10-től már az e-berlet.szkt.hu oldalon elindítható a virtuális parkolóbérlet megvásárlása. A regisztráció során az autós föltölti a szükséges dokumentumokat, majd ezek ellenőrzése után visszaigazolást kap, és akár bankkártyával online is kifizetheti a bérletet.

Forrás: Szegedi Közlekedési Kft.

A parkolási díjak érdemben nem változnak 2017-ben, a magánszemélyek által vásárolható az egész éves bérlet 130 500 forint. Az állandó lakcímre váltott lakossági bérlet ára harmadára, 2610 forintra csökken, a második ilyen ára azonban 65 250 forintra nő.

2017 májusától teljes egészében átalakítják a szegedi parkolási rendszert, megszűnnek az előreváltott parkolószelvények. A városban mintegy 200 millió forintos beruházással 116 napelemes parkolóautomatát telepítenek, ezeknél érintéses (paypass) bankkártyával is lehet majd fizetni. A fizetős övezetekben egyetlen olyan parkolóhely sem lesz, amely 75 méternél távolabb található a legközelebbi automatától.