Lopott Ferrarit találtak a rendőrök egy újbudai garázsban

2017.01.06. 08:59

A fővárosi rendőrök elfogtak két érdi férfit, három átütött alvázszámú kocsit foglaltak le náluk. A rendőrséget az egyik férfi bérelt garázshelyén parkoló, körözött spanyol Ferrari vezette nyomra.

A rendőrök állampolgári bejelentés alapján január elsején egy XI. kerületi teremgarázsban olyan piros Ferrarit találtak, amelyről kiderült, hogy Spanyolországban körözik. Az autót december 17-én vették bérbe egy spanyol férfitől, de határidőre nem vitték vissza. A magyar rendőrök lefoglalták a keresett autót.

Január 4-én délelőtt elfogták a teremgarázshely bérlőjét, a 37 éves H. A.-t. A lakásában, valamint a hozzá köthető autókereskedésekben házkutatást tartottak, és húsz lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót foglaltak le.

Aznap délután egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zs.-t, aki a két autóra a hamis rendszámokat adta, és még két hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.

A két férfit őrizetbe vették, orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indítottak eljárást ellenük. H. A. ellen emellett nyomozás folyik lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt is. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK