Nagy változás a kötelezőnél, milliókat bukhat emiatt

Halálos közúti közlekedési baleset miatt teljes pályás útlezárás volt érvényben Siófok térségében. Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017. január 1-jén 12 óra 30 perc körüli időben az M7-es autópálya 100-as kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött össze. A baleset során ketten megsérültek, egy személy pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök az autópálya forgalmát 2017. január 1-jén 16 óra 27 percig a 7-es számú főútvonalra terelték. A baleset körülményeit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.
Vágólapra másolva!
Az eddigi másfél millió helyett az idén akár ötmillió forintot is behajthat a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer hatása alatt okoz nagy anyagi kárral járó balesetet.
Vágólapra másolva!

A CLB független biztosítási alkusz a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) idei változásaival kapcsolatban felhívta a figyelmet arra is, hogy

az extrém nagy dologi károknál csökkent a kártérítési limit.

Ez azt jelenti, hogy ebben a kategóriában kevesebbet fizetnek a kgfb-re a biztosítók,

a személyi sérülések után adható kártérítést viszont kissé megemelték.

A törvényi módosításban újdonság, hogy a fedezetlenségi díjat – amikor az autós bármilyen okból nem fizeti a kötelezőjét – ettől az évtől

már csak öt évre visszamenőleg szedhetik be a biztosítók a korábbi korlátlan időtartam helyett.

Németh Péter, a CLB kommunikációs igazgatója szerint elképzelhető, hogy az időkorlát miatt még több társaság fogja bírósági úton behajtani ezeket a kintlévőségeit, ezért érdemes mindenkinek átnéznie, rendszeresen befizette-e a kötelezőt.