Teleszórják Budapestet új fizetős parkolóhelyekkel

tudatos közlekedés
Budapest, 2013. augusztus 21. Vörös Egon, a Ferencvárosi Parkolási Kft. ellenőre egy szabálytalanul parkoló autót fényképez le a büntetés kiszabása után a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A 2017-es évben is több területet vonnak be a fizetős zónába Budapesten: parkolójegy-kiadók érkeznek Zuglóba, Angyalföldre, és vélhetően a XI. kerület több részéből is kiszorulnak majd a nem helyi lakosok.
Vágólapra másolva!

Folytatódik 2017-ben is a fizetős övezetek területének növekedése Budapesten – írta a Napi.hu. Zugló városligeti, istvánmezei része, illetve a XI. kerületben Szentimreváros és Gellért-hegy következik, de a külső zónák, így például Őrmező sem fogják megúszni az automaták felszerelését.

Bár Újbuda még nem írt ki az érintett területekre közbeszerzést parkolóautomatákra, a kerületi tapasztalatok szerint a legnagyobb probléma az őrmezei területen, a négyes metró végállomásánál mutatkozik. A kerület több javaslatot tett a Fővárosi Közgyűlésnek a fizető övezetek bővítésére.

Zugló tavaly novemberben írt ki közbeszerzést parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzembe helyezésére. Az Örs vezér tér környékén 30 darab, míg a Városliget mellett és az istvánmezei zónában 174 darab automatát szerelnek fel.

A XIII. kerület is új területeket von be a fizetős zónába. Hamarosan fizetős lesz a Gyöngyösi utca – Reitter Ferenc utca – Kámfor utca – Tatai utca – Szegedi út – Dévai utca – Róbert Károly körút – Lehel utca – Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Petneházy utca – utca – Tahi utca – Göncöl utca által határolt terület. A tervek szerint a Rákos-patakig húzódó területen 2017. július 1-jétől, attól északra viszont csak 2018. január 1-jétől kell fizetni. A díj mértéke 175 forint lesz óránként.