Életveszélyes közúti veszélyeztetés Kínából

2017.01.18. 14:15

Manapság még egy ártatlan közúti szituáció is szülhet olyan helyzeteket, hogy arra válaszképp az egyik autós szándékosan életveszélyes helyzetbe hoz egy másikat.

Kínában történt tavaly novemberben a videón látható eset. Egy fekete 5-ös BMW pofátlanul, oldalról próbált besorolni egy autópályára felkanyarodó kocsisorba, de a fehér Mini sofőrje ezt észlelte, és szorosra vette a követési távolságot az előtte haladó autótól, hogy a BMW ne férjen be közéjük.

A BMW sofőrje aljas bosszút állt azért, mert a szándékánál pár másodperccel több időbe került, amíg szabálytalanul be tudott sorolni. Amikor később már az autópályán haladtak nagy tempóval, jobbról megelőzte a Minit, és közben egy enyhe koccanással felszorította a belső sáv melletti szalagkorlátra.

A bőven 100 km/h feletti tempóval haladó kisautó nekikoccant a korlátnak, ami átdobta az út másik oldalára, ahol már nagyobb szögben érkezett a másik szalagkorlátra, ezért az szétszakadt, és szinte azonnal megállította az autót. Ekkora lassulásnál szinte kizárt, hogy sérülés nélkül megússzák az utasok a balesetet, a külső sérülések mellett a belső szervek leszakadása, károsodása is valószínű.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK