Életveszélyes közúti veszélyeztetés Kínából

GIF
Road rage: Driver fails to cut in lane, smashes into car for revenge
Vágólapra másolva!
Manapság még egy ártatlan közúti szituáció is szülhet olyan helyzeteket, hogy arra válaszképp az egyik autós szándékosan életveszélyes helyzetbe hoz egy másikat.
Vágólapra másolva!

Kínában történt tavaly novemberben a videón látható eset. Egy fekete 5-ös BMW pofátlanul, oldalról próbált besorolni egy autópályára felkanyarodó kocsisorba, de a fehér Mini sofőrje ezt észlelte, és szorosra vette a követési távolságot az előtte haladó autótól, hogy a BMW ne férjen be közéjük.

A BMW sofőrje aljas bosszút állt azért, mert a szándékánál pár másodperccel több időbe került, amíg szabálytalanul be tudott sorolni. Amikor később már az autópályán haladtak nagy tempóval, jobbról megelőzte a Minit, és közben egy enyhe koccanással felszorította a belső sáv melletti szalagkorlátra.

A bőven 100 km/h feletti tempóval haladó kisautó nekikoccant a korlátnak, ami átdobta az út másik oldalára, ahol már nagyobb szögben érkezett a másik szalagkorlátra, ezért az szétszakadt, és szinte azonnal megállította az autót. Ekkora lassulásnál szinte kizárt, hogy sérülés nélkül megússzák az utasok a balesetet, a külső sérülések mellett a belső szervek leszakadása, károsodása is valószínű.