Idén országszerte 60 Príma élelmiszerüzlet használ teljes egészében megújuló energiaforrásból származó áramot, az MVM Partner Zrt. és a CBA Kereskedelmi Kft. által kötött stratégiai együttműködés eredményeképpen. A megállapodás részeként szerda délelőtt átadták az első közös e-töltőállomást Budapesten. 

Szerda délelőtt adták át a töltőállomást Újpesten.Fotó: Polyák Attila - Origo

Környezetbarát megoldások

Szerda délelőtt tartott sajtótájákoztatót Lázár Vilmos, a CBA elnöke és Szentirmai Tamás, az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója, az újpesti metró végállomásánál lévő Príma élelmiszerüzlet parkolójában. A sajtótájékoztatón kiderült, az idei évben 60 Príma élelmiszerüzlet fog 100%-ban megújuló energiaforrásból származó villamos energiát használni.

Szentirmai Tamás, az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója és Lázár Vilmos, a CBA elnökeFotó: Polyák Attila - Origo

A megállapodás részeként az újpesti üzlet parkolójában átadták az első közös e-töltőállomást is, melyet a vásárlók teljesen ingyen vehetnek igénybe. 

Lázár Vilmos, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke beszédében kiemelte: A Príma Üzletlánc számára működése során meghatározó az energiatudatosság, ezért kiemelten fontosak cégünk életében a zöld fejlesztések, a környezetbarát megoldások.

Lázár Vilmos, a CBA elnöke helyezte először üzembe a töltőállomást.Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy óra alatt feltöltheti autóját 

A fali kivitelű töltőállomás 2 db Typ2-es (2x*22 kW) csatlakozási lehetőséggel egyszerre két jármű töltésére alkalmas. Az élelmiszerlánc tervei között szerepel, hogy 2018 végéig közel 50 üzletüknél helyeznek majd üzembe töltőállomásokat.

Az üzlet parkolójában használhatják a vásárlók a töltőt.Fotó: Polyák Attila - Origo

Az MVM Partner Zrt. hosszú távon támogatja ügyfelei energetikai igényeit, ezért fontos számunkra, hogy az energiahatékony működés kialakításában, fenntartásában is partnerei lehessünk a vállalkozásoknak. – emelte ki a sajtótájékoztatón Szentirmai Tamás, az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója.

Országszerte lesznek újabb töltőállomások.Fotó: Polyák Attila - Origo

A két cég közösen vállalta a beruházás költségeit. 

Az MVM Partner Zrt. mára – mint Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője – a hazai energiapiac meghatározó szereplőjévé vált. Részt vesz a magyarországi nagy, közép és kisvállalkozások villamos energiával és földgázzal történő ellátásában, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is. 2010-től önkormányzati intézményekkel és közvilágítási fogyasztókkal bővült a cég portfoliója. A társaság az energiakereskedelmen és értékesítésen túl energetikai szolgáltatásai révén segítséget nyújt a villamosenergia-felhasználás optimalizálásában is.