Óriási botrány a Ferrarinál, durván átverik a vevőket

LaFerrari
Vágólapra másolva!
Egy Ferrari-kereskedés korábbi alkalmazottja szerint piszkos trükkökkel dolgozik a sportkocsigyártó. Gyári szoftverrel tekergethetik a kereskedések a kilométerórát, Maranellóban asszisztálnak ehhez.
Vágólapra másolva!

A Ferrarik értékesítésével hosszú ideje foglalkozó Robert Root részben bosszúból indított keresetet a gyártó ellen, nemrég ugyanis kirúgták. Egyrészt a kora miatt, másrészt azért, mert felfedezett egy trükköt, amivel pillanatok alatt vissza lehet tekerni a Ferrarik kilométeróráját.

Root szerint a Ferrari által használt gyári diagnosztikai eszköz, a DEIS Tester lehetővé teszi a kereskedések számára, hogy tetszőleges mértékben visszapörgessék az autók kilométeróráját, így magasabb áron tudják értékesíteni azokat. Állítólag a Ferrarinak kell jóváhagynia minden, a DEIS Testerrel végzett beavatkozást, vagyis a gyártónak – logikusan – tudnia kell minden óratekerésről.

Forrás: Ferrari

A kereset azt is tartalmazza, hogy a Ferrari Palm Beach egyik korábbi tehetős ügyfele fizetett is a kereskedésnek az óra visszatekeréséért. Az ügyfél nem finomkodott, gyári alaphelyzetbe állíttatta vissza az órát, jelentősen növelve ezzel a megunt LaFerrarija értékét.

A kereset szerint a Ferrari külön gyári leírást is készített a kilométerórák visszatekerésének módjára.