Ha ezen az új Volvón múlik, nem lesz több frontális karambol

volvo xc60
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon bemutatkozott a Volvo XC60 új generációja. Tele van biztonsági fejlesztésekkel.
Vágólapra másolva!

Az első generációs Volvo XC60-ból a bemutatása óta eltelt nyolc évben világszerte csaknem egymillió, Magyarországon pedig több, mint 3500 darab kelt el. Jelenleg az XC60 teszi ki a Volvo éves globális eladásainak 30 százalékát, ami jelzi, mennyire fontos modellről van szó.

Forrás: Volvo

Az új XC60 minden idők egyik legbiztonságosabb autójaként bővelkedik a vadonatúj technológiákban. A City Safety rendszert új kormányerő-rásegítés funkcióval egészítették ki. A frontális ütközést elkerülő, aktív kormányzás szintén kormányerő-rásegítéssel igyekszik elkerülni a frontális ütközést, míg a Volvo holttérfigyelő rendszere (BLIS) mostantól szintén kormányerő-rásegítéssel mérsékli a sávváltás során felmerülő ütközési kockázatot.

Forrás: Volvo

A Volvo félautonóm vezetőtámogató rendszere a megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/h-s tempóig automatikus kormányzásra, gyorsításra és lassításra képes Pilot Assist opcióként rendelhető az új XC60-hoz. Az új SUV is rendelhető a T8 Twin Engine hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal. A kínálat csúcsát megtestesítő plug-in hibrid legnagyobb rendszerteljesítménye 407 LE, álló helyzetből 5,3 mp alatt gyorsul 100 km/h-ra.

Forrás: Volvo

Az új XC60 bevezetésekor a 190 lóerős D4, illetve a 235 lóerős D5 dízelmotorokkal, valamint a 254 lóerős T5 és a turbós-kompresszoros, 320 LE-s T6 benzinmotorokkal lesz elérhető. Az autó új CleanZone négyzónás klímaberendezése eltávolítja a környező levegőből a káros szennyező anyagokat és részecskéket, így belül minden esetben friss levegőt élvezhetnek az utasok.

Forrás: Volvo

Az új Volvo XC60 gyártása április végén kezdődik a Volvo svédországi Torslanda üzemében. Kezdetben a modell csak nagyobb motorokkal és gazdagabb felszereltségben érhető el, így az indulóára 13,933 millió forint lesz (D4 AWD Momentum).