A Bentley elektromos roadster-tanulmánnyal érkezett a Genfi Autószalonra, ami még lehet, hogy egyszer gyártásba is kerül.

A Bentley villanyhajtású kétüléses sportkocsija, az EXP 12 Speed 6e körülbelül 500 kilométert megy egy töltéssel, mind a négy kereke hajtott, a platformját a Porsche tervezte. Wolfgand Dürheimer, a Bentley vezérigazgatója szerint ez a tanulmányautó csak egy technológiai kirakatként szolgál, de ha egyszer a cég úgy döntene, hogy elektromos sportkocsit készít, az valószínűleg így nézne ki.

Fotó: Gulyás Péter (Origo)

Fontos követelmény volt a fejlesztésnél, hogy a London és Párizs, illetve a Milánó és Monte Carlo közötti távolságot egyetlen töltéssel meg lehessen tenni, és az is, hogy az akkumulátorát vezeték nélkül, indukciósan is fel lehessen tölteni.

Fotó: Gulyás Péter (Origo)

A Bentley következő szériaautója biztosan nem ez, hanem a Continental GT második nemzedéke lesz, ami idén ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

Fotó: Gulyás Péter (Origo)

Utána csak 2021-ben jön majd a következő újdonság, ami vagy egy ehhez hasonló sportautó, vagy egy Bentaygánál nagyobb, vagy egy annál kisebb szabadidő-autó lesz.

Fotó: Gulyás Péter (Origo)