Véget vetne az óbudai polgármester a Szentendrei úti száguldásnak

Óbuda, Rákóczi út és Szentendrei út kereszteződése, halálos baleset helyszíne
Vágólapra másolva!
A Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra Bús Balázs polgármester a szombati halálos baleset után – közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a kerület vezetője ismét a Belügyminisztériumhoz fordult annak érdekében, hogy a Szentendrei útra is helyezzenek ki a Védához tartozó kamerákat. „A rendőrség előtt is ismeretes, hogy a Szentendrei út gyakran gyorsulási versenyek helyszíne" – áll a közleményben.

Bús Balázs a szombat hajnali, két halálos áldozattal járó baleset nyomán kezdeményezi a kamerarendszer kibővítését, bár azóta kiderült, a két fiatal valószínűleg nem gyorsulási verseny, hanem a baleset okozójának alkoholos befolyásoltsága miatt halt meg.

Már 124 kerületi térfigyelő kamerát működtet az önkormányzat, a főutak és a közúti közlekedés biztonságának szavatolása azonban elsősorban fővárosi és országos feladatkörbe tartozik. „A III. kerületi önkormányzat kész anyagilag támogatni a Szentendrei úti kamerák telepítését" – írták.

A szombati balesetben ketten haltak meg Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Szombat hajnalban két fiatal meghalt, amikor a III. kerületi Szentendrei úton piros lámpánál várakozó 5-ös BMW-be hátulról nagy sebességgel belecsapódott egy Mercedes CLK. Az egyik áldozat a 21 éves Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.