Legórendőr jelent meg a XII. kerületben

LEGO rendőr
Vágólapra másolva!
Kedd reggel egy XII. kerületi általános iskolánál a Hegyvidék Rendészet munkatársai mellett egy legórendőr is segített, hogy felhívja a figyelmet a zebrán történő biztonságos átkelésére.
Vágólapra másolva!
Forrás: Vorigin Dóra

A XII. kerületi Kós Károly Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelyen segítette a kisiskolások biztonságos átkelését egy legórendőr. Amellett, hogy a reggeli, iskola előtti stresszes csúcsidőszakban rendesen felvidította az arra járókat, jelenlétével felhívta a figyelmet arra is, hogy a tél elmúltával is oda kell figyelni a közlekedési szabályok betartására, főleg az iskolák környékén.

Forrás: Vorigin Dóra

„2009 tavaszán a Hegyvidéki Önkormányzat önállóan indított társadalmi célú kampányt a kerületben található gyalogos-átkelőhelyek biztonságának növelése érdekében. Hasonlóan a legós aktivitáshoz, a ZebraFest elnevezésű akció elsődleges célkitűzése is az volt, hogy az autósok jobban figyeljenek a gyalogosokra, lassítsanak a zebrák előtt. Ehhez figyelemfelkeltő eszközként gyerekek által kifestett műanyag zebrákat helyeztek el a forgalmas, elsősorban az iskolákhoz közeli gyalogátkelőhelyek mellett" – mondta Pokorni Zoltán polgármester.

Forrás: Vorigin Dóra

"Akkori mérések szerint a közbiztonságról kialakított jó vélemény majdnem 50%-kal nőtt a kerületben, és közel 30%-kal csökkent azoknak az eseteknek a száma, amikor egy autós a gyalogos elsőbbsége ellenére áthajt a zebrán" – tette hozzá.