Itt a magyar családok új álma, a Lada Vesta kombi

2017.06.28. 13:18

Bemutatták a Lada Vesta várva várt kombi változatát, amelyből rögtön terepcsomagos kiadás is készült Cross néven.

A Lada nem gondolkodott sokat a néven, a Vesta praktikusabb, családi változatát SW néven kell majd kérni a márkakereskedésekben. A bemutató meglepetése volt, hogy az autóból máris készült egy terepcsomagos, cicomázott kiadás is Cross néven.

Forrás: Lada

A Vesta kombi formatervén sokat dolgozott a Steve Mattin irányításával dolgozó dizájnercsapat, és noha a végeredmény nem lett letaglózó, a forma legalább harmonikus, és nem bántóan egyszerű.

Forrás: Lada

A kombi pontosan ugyanolyan hosszú, mint a szedán (4410 mm), a Cross ellenben 14 milliméterrel hosszabb, és a hasmagasságát is 173-ról 203 milliméterre emelték.

Forrás: Lada

A nagyobb terhelés miatt a Vestán hátul is tárcsafékek lesznek dobfékek helyett. A sorozatgyártás már a napokban elkezdődik, Oroszországban szeptemberben indul a forgalmazás.

Forrás: Lada

Motorokban nem lesz eltérés, a kombi ugyanazokat kapja, mint a szedán. A csomagtartó mérete az orosz sajtóanyagban nem szerepel.

Forrás: Lada

Magyarországon a jövő év elején kezdődhet az értékesítés, az árakról egyelőre nincs információ. Viszonyításként: a lépcsőshátú változat klíma nélkül most 2,99 millió forinttól kapható.

Forrás: Lada

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK