Csaló vadászik a gyanútlan autósokra a magyar autópályákon

2017.07.04. 11:22

Átveréssel próbálkozott egy magát autómentőnek kiadó vállalkozó az M1-es autópályán.

A történetet a Vezess.hu egyik olvasója osztotta meg.

Egy héttel ezelőtt édesanyám Ausztriából tartott hazafelé az M1-es autópályán, amikor egy előtte haladó kamion defektet kapott, és az arról leszakadt gumi édesanyám autójának lökhárítójára csapódott. Mind a ketten félreálltak, hogy megnézzék, milyen kár történt - írta az olvasó.

A kamionsofőr, elismerve a felelősségét, mondta, hogy írják meg a kárbejelentő papírokat. Még neki sem láttak a munkának, amikor egy sárga, Service Car feliratú tréler megállt édesanyám autója mögött, érdeklődve, hogy kell-e segítség. Édesanyám 59 éves, nem buta, de nem egy műszaki zseni. Megkérte az autómentőt, hogy nézze meg, tovább tud-e menni. Ő közben a papírokat intézte az amúgy korrekt kamionossal. Az autómentős férfi ezalatt a kocsit ellenőrizte. Nagyjából öt perc múlva szólt édesanyámnak, hogy el kell szállítani, mert defektet kapott a kerék, és lehet, hogy a futómű is sérült.

Anyukám ezt hallva megkérdezte, hogy mennyi lesz a szállítás: a válasz az volt, hogy 150 euró vagy 40 ezer forint. De hozzátette, hogy a biztosító majd visszatéríti a defektet és a szállítást is. Édesanyám beleegyezett. Közben egy másik személyautóval megérkezett egy S.O.S autó, és az abból kiszálló fiatalember kérdezte, kell-e segíteni. Mondta anyu, hogy köszöni, már nem.

Közben a kamionsofőr megjegyezte az S.O.S. sofőrnek, hogy az autó nem volt defektes a baleset után, és nem szeretné ráírni a kárbejelentőre. Addigra édesanyám autóját már felrakták a trélerre, a sofőr várt, hogy végezzenek a papírokkal. Közben a kamionsofőr folyamatosan mondta, hogy öt percig ott állt az autó a négy kerekén, és nem volt defektes. Végül az S.O.S. autóval érkező fiatalember és a kamionsofőr unszolására édesanyám levetette az autót a trélerről. A helyszínen simán felfújták az állítólag defektes abroncsot, vagyis az autószállítót vezető úriember engedhette le a gumit, amíg anyukám és a kamionos a papírokkal bíbelődött.

Ha nem jön a másik autó, és a kamionsofőrt sem érdekli a dolog, akkor jól jár ez a szemét autómentő."