Európa helyett egyelőre Amerikában építene gyárakat a Tesla

Tesla Model 3
Vágólapra másolva!
A villanyautókat gyártó cég még két-három új óriásüzem megépítését tartja szükségesnek a következő néhány évben az Egyesült Államokban - jelentette be Elon Musk vezérigazgató a tagállamok kormányzóinak hét végi találkozóján tartott beszédében. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Tesla

A Tesla "gigafactory" akkumulátorgyára Nevada államban fokozatos kiépítés alatt áll és folyamatosan növeli gyártókapacitását. Az üzem teljes kapacitását elérve évi egymillió autó számára lesz képes akkumulátorokat előállítani. A Tesla vezére szerint a további hasonló óriásüzemek már nem csak akkumulátorokat, de kész autókat is fognak gyártani. Elon Musk korábban már felvetette "gigafactory" üzemek építésének a lehetőségét Ázsiában és Európában is.

A Tesla tavaly 84 ezer elektromos autót értékesített, de legújabb típusa, a Model 3 idei bemutatásának köszönhetően

jövőre már 500 ezret tervez eladni,

2020-ra pedig el kívánja érni az évi egymilliót.

Elon Musk az amerikai államok kormányzói előtt tartott beszédét kihasználta arra, hogy ismét felhívja a figyelmet a mesterséges intelligencia fejlesztésének kockázataira, amelyet "az emberi civilizációra leselkedő legnagyobb veszélynek" nevezett.

A Tesla vezére rámutatott a hálózatra kapcsolt és önvezető járművek meghekkelésének a veszélyére is. Elmondta, hogy a Tesla ezért kitüntetett figyelmet szentel a biztonsági falak mögé helyezett és saját titkosítással rendelkező meghajtás- és fékvezérlő rendszerek kifejlesztésének.