Ráncfelvarráson esett át a BMW i3, sőt készült belőle egy új sportmodell is i3S néven.

A BMW kis elektromos autója, az i3 eddig sem a szépségéről volt híres, a frissítés ezen nem változtatott. Átalakult ugyan néhány részlet az autón, de az alapkarakter ugyanolyan maradt, mint volt - vagyis az autó továbbra is elég megosztó.

Pirosban az i3S, tőle jobbra a sima frissített modellForrás: BMW

Műszakilag nem sokat változott az alapmodell, megjelenik viszont a kínálatban egy új sportváltozat i3S néven. Ebbe 186 lóerős villanymotor kerül 269 Nm-es csúcsnyomatékkal, ami 14 lóerős, illetve 20 Nm-es pluszt jelent az alapmodellhez képest.

Forrás: BMW

Az erősebb motor mellett az i3S sportosabbra hangolt futóművel készül, amit mi sem bizonyít jobban, mint a 13 milliméterrel alacsonyabb hasmagasság. A sportmodell 6,9 másodperc alatt gyorsul százra (hatótávnövelő benzinmotorral felszerelve 7,7), a végsebessége 160 km/h, ami az alapmodellhez képest nyolc tizedmásodperces, illetve 10 km/h-s javulást jelent.

Forrás: BMW

Az i3 hatótávolsága nem változott, de továbbfejlesztett töltőkábel jár hozzá, amelynek segítségével akár három óra alatt teljesen feltölthető az akkumulátor. Az új modellek az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkoznak be hivatalosan.