Új feladatok jönnek a magyar KRESZ-vizsgán

2017.09.26. 13:05

Október másodikától megújult kérdésbankkal folytatódik a "T" (mezőgazdasági vontató) kategória számítógépes hatósági elméleti vizsgáztatása.

Az új kérdések bevezetése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatósági vizsgakérdésbankra vonatkozó módszertani felülvizsgálati és korszerűsítési koncepciójába illeszkedik. A vizsgázók naprakész technológiai megoldásokat, háromdimenziós grafikai ábrázolásokat alkalmazó, részben mozgóképes kérdéssorral találkoznak majd.

A más kategóriákban szerzett kedvező tapasztalatokon túl a mezőgazdasági vontatók esetében a különösen jelentős és gyors ütemű műszaki fejlődés is indokolttá tette a váltást. Az új kérdésbank megfelel a szeptembertől megújult Tantervi és vizsgakövetelményeknek, véglegesítése az elmúlt hónapokban beérkezett javaslatok és észrevételek figyelembevételével történt meg.

A számítógépes vizsgáztatási rendszer egyebekben a megszokott formában működik a továbbiakban is. A kérdések megjelenítése, száma, pontozása, és a megválaszolásukra rendelkezésre álló időkeret nem változik.

A felkészülést segíti, hogy a "T" kategóriás képzésben résztvevő képzőszervek, szakoktatók és tanulók november 5-ig ingyenesen ismerkedhetnek az új vizsgakérdésekkel ezen az oldalon.