Állítólag új, aljas módszer terjed a hazai autótolvajok között, de a szakértők egyelőre - az autósok érdekében - nem fedik fel a módszert.

Miközben egyre kevesebb autót lopnak itthon, Vezda László autóvadász szerint egyre trükkösebbek a tolvajok, akik között újabban egy rendkívül ötletes, de pofonegyszerű módszer terjed - írta a Vezess.

Korábban népszerű volt a tolvajok között a jármű kulcsa által kibocsájtott rádiójelek blokkolása. Kinéztek egy autót, követték, miután kiszállt a gazdája, a hátralendített kezével nyomott egyet a kulcson, ennek jelét blokkolták a közelben leparkolt bűnözők. Az autós azt hitte, a kocsija zárva, hiszen rányomott egyet, mire visszament hozzá, már sehol nem volt a kocsi” - magyarázta Vezda.

Rejtélyes az új módszer, talán idővel beszélni is fognak rólaForrás: Photononstop/Philippe Turpin

Stílusában ehhez hasonló, ám még ennél is egyszerűbb módszert használnak újabban, amit most még nem lehet széles körben nyilvánosságra hozni, ugyanis az is kedvet kaphatna a használatához, aki máshogy nem nagyon tud elvinni egy-egy modern, nagy értékű autót. Majd talán egy év múlva beszélek róla” - mondja Vezda. A titkolózásának az oka, hogy nem akar ötletet adni a b-kategóriás csibészeknek, akik még nem ismerik.

A Vezessnek Vezda elmesélte a trükköt, ami a portál szerint aljas”. Ugyanis a tolvajok valamelyest a jármű gazdáját is felhasználják a lopáshoz – de ennél többet az autóvadász kérésére egyelőre nem lehet mondani. Annyit mindenki fogadjon meg tanácsként, hogy ne a bejárati ajtónál tárolja a kocsikulcsot.