Senki sem tud róla, de két hétig szabályosan autózhat a buszsávban

2017.10.17. 14:56

A Váci úton felfestették már a buszsávokat a metrópótláshoz, az autósok pedig nem merik használni ezeket. Az Origo kiderítette, hogy még nyugodtan lehetne.

A metrófelújítás várhatóan november elején kezdődik, vagyis két hétig még használhatják az autósok a Váci úton felfestett, de a sokak által óvatosságból elkerült buszsávokat. Ezt a BKK is megerősítette az Origónak.

A Váci úton és az újpesti Árpád úton jelenleg tart a buszsávok kialakítása: felfestésük már megtörtént, hiszen ez nem egy éjszaka alatt elvégezhető feladat, de azokat jelenleg még használhatják az autósok is” - írta a BKK.

„A buszsávokra vonatkozó szabályozások akkor lépnek életbe, amikor azt nemcsak a burkolati jelek, hanem az erről szóló jelzőtáblák is jelölik. A táblákat tervezetten a metrópótlás kezdetét megelőző este helyezik ki, hogy az esetleg szükséges hibajavításokat másnapra elvégezhessék.”

A BKK szerint a buszsávot az Árpád úton szakaszosan, a Váci út érintett szakaszán pedig végig jelölik ki, ez az északi metrószakaszon zajló felújítás ideje alatt a hét mind a hét napján érvényben marad. A hétvégi, teljes vonalas pótlás idejére újabb buszsávokat nem jelölnek ki.

A BKK szerint a buszsávok használatának ellenőrzése a rendőrség feladata. A leírtak alapján büntetésről csak akkor lehet majd szó, amikor a táblákat is kihelyezik.