Leépítések a szentgotthárdi Opel-gyárban

2017.11.04. 11:00

A kevesebb megrendelés miatt az Opel Szentgotthárd Kft. év végéig megválik a kölcsönzött foglalkoztatottaktól, a leépítés azonban nem érinti a motorgyár saját dolgozóit.

A szentgotthárdi üzem tavaly rekord mennyiségű, 630 ezer darab motort gyártottForrás: Origo

Az Opel Szentgotthárd Kft. szóvivője,  Kaszás Zoltán hangsúlyozta: az Opel vezetősége az augusztusi tulajdonosváltást (a GM után az új tulajdonos a PSA) követően kezdett el dolgozni egy olyan, a vállalat jövőjét hosszú távon meghatározó terven, amelynek részleteit novemberben ismertetik. A szóvivő hozzáfűzte azt is: a kölcsönzött munkaerő létszámának igazítása a megrendelésekhez az autóiparban megszokott eljárás, a szentgotthárdi gyár történetében is volt már ilyenre példa.

A létszámcsökkentés mértéke  függ a további megrendelések változásaitól, de azt valószínűsítette, hogy az év végéig megválnak valamennyi munkaerő kölcsönzés keretében foglalkoztatott kollégájuktól, a feladatok ellátására elegendő lesz az Opel Szentgotthárd Kft. saját dolgozói állománya.

A Magyar Idők pénteki számában arról írt, hogy a napokban rövid idő alatt már másodszor jelentették be az Opel szentgotthárdi gyárában a dolgozóknak, hogy jelentős mértékű, mintegy száz munkavállalót érintő leépítést hajtanak végre. A cikk utal rá, hogy október közepén száz munkást irányítottak vissza a WHC Consulting Kft. munkaerő-kölcsönző céghez és jelezték, hogy további létszámcsökkentés várható a kölcsönzött munkaerő közvetítés keretében foglalkoztatottak körében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK