Több száz új rendőrautó állt szolgálatba

2017.12.15. 17:21

Hazai gyártású Mercedesekben, Audikban és Suzukikban is üldözhetik majd a bűnt a járőrök, de kaptak Skodát és Volkswagent is. 

Forrás: Police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz 45, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitánysághoz 50, a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysághoz 84, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság használatába pedig 90 szolgálati gépjármű került 2017. december 15-én a police.hu tudósításai szerint.

Az új, Skoda Octvia Combi, Mercedes B-osztály, Volkswagen Caddy, Audi A3 Sedan és Suzuki Vitara gyártmányú rendőrautók érkezésével a megyei járműparkok átlagéletkora 1-3 évre csökkent.
A rendőrség azt írta a honlapján, hogy a munkájukban a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Forrás: Police.hu

A gyártók öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden járműhöz rendelkezésre áll nyári és téli gumikészlet is. A kocsik megfelelnek a modern biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, klímával és számos vezetéstámogató rendszerrel vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A kocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK