Nézze meg a rendőrség több száz új autóját egy rakáson!

rendőrautó
Vágólapra másolva!
Mintegy 33,7 milliárd forint értékben több mint 2600 új szolgálati gépkocsit szerzett be a rendőrség 2017-ben - jelentette be az országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség új szolgálati gépjárműinek budapesti átadásán.
Vágólapra másolva!

Az új gépjárművek megérkezésével

a rendőri személygépkocsik átlagos életkora 6,4 évről 2,4 évre csökkent.

A határrendészeti feladatok ellátásának támogatására 300, a határvadász bevetési osztályoknak az állomány növekedése miatt pedig 457 jármű beszerzésére nyílt lehetőség 15,6 milliárd forint értékben.

Forrás: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Máthé Zoltán

A rendőri szolgálati gépkocsik amortizációs cseréjeként 1837, a bűnügyi és az ügyintézői gépjárművek cseréjére pedig 595 gépkocsival bővül a gépjárműpark 22,2 milliárd forint értékben.

Utóbbiak beszállítása 2018. március 31-ig történik meg.

Forrás: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Máthé Zoltán

A határőrizeti feladatok támogatására tizenhét mobil hőképfelderítő eszközt vásárolt a rendőrség 1,2 milliárd forint értékben nemzeti költségvetési forrásból, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága pedig

tíz nagyteljesítményű Skoda Octavia RS típusú szolgálati gépkocsit szerzett be az autópályán szolgálatot ellátó állomány részére.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A csütörtöki budapesti gépjárműátadón

a Készenléti Rendőrség 234, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 232, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 106, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyolc, valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ hét gépkocsit vehetett át.

Az autókhoz biztosított a téli és a nyári gumiabroncs, az üzembiztonság érdekében pedig öt évre vagy 200 ezer kilométeres futásteljesítményre szóló szervizcsomagot is biztosítanak. A gépkocsikra új típusú, LED-technikán alapuló, szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.