Olyan autót tervez a Tesla, amilyet eddig senki sem gyártott

2017.12.29. 06:00

De a fontos újdonság csak a kompakt Model Y szabadidő-autó után érkezhet, valamikor 2020 körül. 

Forrás: Tesla

Az amerikai gyártó  elektromos pickup gyártására készül - hozta nyilvánosságra Elon Musk, a cég vezérigazgatója a Twitter közösségi oldalon csütörtökön.

Különösen népszerűek a pickup-ok az Egyesült Államokban, ahol a három legnagyobb autógyártó évi 90 milliárd dollárért ad el belőlük. A Ford F-150-ből az idei év első 11 hónapjában több mint 800 ezer fogyott, ezzel az egész amerikai autópiac legnépszerűbb modellje volt.

A Tesla terveit ecsetelő Elon Musk a Twitteren arról írt, hogy a tervezett pickup "valamivel nagyobb lesz" a népszerű F-150-esnél, és lesz majd egy "forradalmian" új funkciója is, de ennek mibenlétét nem árulta el.

Model Y látványtervForrás: Tesla

A Tesla jelenleg három modellt - Model S, Model 3 és a Model X – gyárt, a következő típus a két éven belül érkező kisebb SUV, a Model 3 technikájára épülő Model Y lesz. Már bejelentették, hogy tervezik az új Roadster sportautót és a kamiont is, de állítólag egy kisteherautó és egy minibusz is a szerepel a tervekben – természetesen mind elektromos hajtással.

A gyártó rekordszintű, 619,4 millió dollár, részvényenként 3,70 dollár veszteséget szenvedett el a szeptemberrel zárult negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 21,9 millió, részvényenként 14 centes nyereséggel. A Tesla értékesítési árbevétele viszont az egy évvel korábbihoz képest 30 százalékkal, 2,98 milliárd dollárra emelkedett a negyedévben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK