A semmire sem hasonlító I-Pace 400 lóerős és több mint 400 kilométert tud megtenni egy töltéssel, a százas sprintet 5 másodpercen belül teljesíti.

A tengelytáv 2,99 méter, a kerekek akár 22 colosak is lehetnek. Nem Angliában, hanem Graz-ban készül a Magnánál, ott ahol az E-Pace isForrás: Jaguar

A Jaguar nem egy meglévő modelljét alakította át elektromossá, hanem tiszta lappal kezdte a tervezést, hogy az eleve erre tervezett padló és alumínium karosszéria optimális aerodinamikát és helykínálatot biztosítson. A Porsche Macan-méretű I-Pace egy 4,68 méter hosszú, összkerék-meghajtású szabadidő-autó, tágas, előretolt, ötszemélyes utastérrel és 656 literes csomagtartóval.

Az előretolt utascella kontrasztot alkot a szögletesen levágott farral; a megoldásnak köszönhetően a légellenállási együttható mindössze 0,29. Igaz, a Tesla Mode X-é 0,24Forrás: Jaguar

A 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor 480 kilométeres hatótávolságot biztosít az új WLTP ciklus szerint, a régi, kevésbé reális NEDC szerint akár 540 km is elérhető. Váltóáramú otthoni fali töltődoboz (7kW) használatával kb. 10 óra alatt tölthető fel az akku 80 százalékosra.

Az akkumulátor középen, a két tengely között helyezkedik el; a lehető legmélyebben beépítve. Később valószínűleg lesz kisebb akkumulátoros, olcsóbb változat isForrás: Jaguar

Az I-Pace hajtásáról két darab, a Jaguar által házon belül tervezett villanymotor gondoskodik az első és hátsó tengelyen; a rendszerteljesítmény 400 lóerő, a nyomaték 696 Nm. Ekkora erővel nem csoda, hogy az I-Pace álló helyzetből 4,8 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

A jóval nagyobb és nehezebb, hétszemélyes Tesla Model X két gyengébb változatát tudta kis különbséggel legyorsulni a JaguarForrás: Jaguar

A Jaguar egy videót is készíttetett, amelyben az I-Pace egy gyorsulási versenyben megverte a jóval nehezebb és nagyobb Tesla Model X 75D-t és az X 100D-t is. Persze a szintén dupla motoros P100D-t már nem merték mellé állítani, mert az 3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Semleges 50:50 arányú a tömegeloszlás és alacsony a tömegközéppont a padlóba rejtett akku miatt. A kettős keresztlengőkaros első és a többlengőkaros „Integral Link" hátsó felfüggesztést felárért légrugózással, valamint adaptív lengéscsillapítással is fel lehet szerelni.

Az I-Pace az első Jaguar, amely megkapja a Touch Pro Duo infotainment rendszertForrás: Jaguar

Annak érdekében, hogy mindig a legfrissebb infotainment, telematikai és akkumulátorvezérlő szoftver álljon a felhasználók rendelkezésére, az I-Pace vezeték nélküli automatikus szoftverfrissítést kínál, akár a Teslák.

A hátsó lábtér akkora, mint egy Porsche Cayenne-ben, holott a külső hossz csak akkora, mint a kisebb Macané. Mivel nincs kardántengely, sem padlóalagút, a helyén praktikus 10,5 literes, központi tárolórekeszt alakítottak kiForrás: Jaguar

A nyolcéves akkumulátor-garancia legfeljebb 160 ezer kilométerig, illetve 70 százalékos állapotig érvényes. Az egész autóra hároméves, 100 ezer kilométeres újautó-garancia vonatkozik. Ez a Jaguar közel sem lesz olcsó, Nagy-Britanniában az alapár 63 495 font lesz, ami 22,3 millió forintnak felel meg.