A Mission E Cross Turismo tanulmányautó az idei szalon egyik legnagyobb meglepetése.

A kétéves Porsche Mission E tanulmány új változata a terepkombiFotó: Gulyás Péter

 A Porsche standján a versenypályára optimalizált, de utcai 911 GT3 RS frissítése mellett egy nagy fehér villanyautó jelentette a fő újdonságot a Genfi Autószalonon.

Három év múlva valószínűleg már kapható leszFotó: Gulyás Péter

A Mission E Cross Turismo a 80-as évek Dakar-ralin futott Porschéinek, a Panamera Sport Turismónak és az elektromos Mission E tanulmánynak a keresztezéséből jöhetett létre. Fura öszvér ez, egyszerre terepjáró, kombi, négyajtós kupé és elektromos sportkocsi.

Emelt futómű, terepgumik és műanyag védőelemek jelzik a terepjáró-képességetFotó: Gulyás Péter

A tanulmány valószínűleg a Porsche második villanyautójából ad ízelítőt, amely a Mission E után két évvel, 2021-től lesz majd megvásárolható. Hangjával ellentétben a teljesítménye nem okoz majd csalódást a márka rajongóinak, hiszen a két állandó mágneses szinkron motor együtt 600 lóerőt képes leadni.

Egyre nagyobb divat, hogy az első utas elé is tesznek képernyőt a sportos autókbanForrás: Porsche

A százas sprintet 3,5 másodperc alatt teljesíti a közel 5 méter hosszú és 2 méter széles tanulmányautó, de a 200 km/óra is megvan neki 12 másodperc alatt. Nem lesz gond a tapadással és a kanyarodással sem, mert a két motor révén megvalósul az összkerékhajtás és a nyomatékvektor-szabályozás is.