Megmenekült Szentgotthárd, magyar gyártású Peugeot-motorok jönnek

2018.03.21. 14:46

Az Opel Szentgotthárd új motorgyártási projektet kap a PSA csoport szerdán bejelentett fejlesztési stratégiájának részeként.

A Budapesten bejelentett döntés értelmében 2020 elejétől indul a szentgotthárdi Flex üzemben az 1,2 literes, háromhengeres benzines turbómotorok gyártása. Már elkezdett dolgozni a projekt előkészítésén egy hatvanfős dolgozói csapat, amelynek feladata az új motorok gyártásának integrálása a jelenlegi termelésbe.

Ez azt jelenti, hogy 2020-ban, amikor az új benzinmotorok gyártása elindul, azzal párhuzamosan a mostani motorpaletta egységei is tovább készülnek a sorokon.

Forrás: Opel

Grzegorz Buchal, a szentgotthárdi gyár igazgatója szerint az Opel Szentgotthárd Flex üzeme a legkorszerűbb technológiával van felszerelve, ám ez önmagában nem lett volna elég az új beruházás elnyeréséhez.

Bizonyítanunk kellett a PSA csoporton belül, hogy a gyárunk versenyképes, hogy egy olyan környezetben, ahol csak a teljesítmény számít, Szentgotthárd képes teljesíteni" - mondta Buchal.

Buchal megköszönte a magyar kormány támogatását, amely szintén hozzájárult ahhoz, hogy a PSA csoport Magyarország mellett döntött.