Ide menjen, ha kicsit is érdeklik az új villanyautók

Varga Mihály, e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft, Nemzetgazdasági Minisztérium
Budapest, 2018. április 3. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szemléltetőeszközként kiállított elektromos autóban az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpontban a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Megnyílt az Elektromobilitás Látogatóközpont Budapesten, a Millenáris B épületében.
Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szemléltetőeszközként kiállított elektromos autóban Forrás: MTI/Mónus Márton

Megnyílt az Elektromobilitás Látogatóközpont kedden Budapesten a Millenáris B épületében, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott bemutatóterem az elektromos autózást mutatja be kipróbálható eszközökkel és szemléltető elemekkel.

Ugron Gáspár, a bemutatótermet létrehozó e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, hogy a megnyitást hónapokig tartó felújítás, fejlesztés és eszközbeszerzés előzte meg a Millenárison. Számos gyártó ajánlott föl interaktív eszközöket, töltőberendezéseket és járműveket a szemléltetéshez. Az Elektromobilitási Látogatóközpont a vállalkozások és fejlesztők számára bemutatkozási lehetőséget, a látogatóknak pedig olyan kiállítóteret nyit meg, ahol többek között tesztautót vezethetnek szimulátoron, kipróbálhatják a 3D nyomtatót és interaktív térképet elemezhetnek - tette hozzá.

A keddi megnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az intézmény küldetése az, hogy a legújabb fejlesztéseket széles körben használt tudássá tegye, hiszen a közlekedés, a szállítási rendszerek változásával a lakókörnyezet, a mindennapok technológiája is átalakul és hamarosan több elektromos töltő lesz a közterületeken, mint postaláda.