Hat hazai hídon indulnak komoly felújítások, lezárások is lesznek

2018.04.11. 14:57

Közel négymilliárd forintból indulnak jelentős rekonstrukciós munkák öt megyében.

Kiválasztották a kivitelezőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hat közúti hidat tartalmazó felújítási csomagjához. A cégek összesen nettó 3,933 milliárd forintból végzik el a munkát – derül ki a közbeszerzési értesítőben közzétett eredménytájékoztatóból, amelyre a Magyar Építők bukkant rá.

Bács-Kiskun megye

A szeremlei bekötő út bajai Ferenc-csatorna hídját új híddal váltja ki a Hódút Kft., nettó 710,181 millió forintból. Az új híd szélesebb és nagyobb teherbírású lesz a korábbinál.

Baranya megye

A Pécs-Harkány-Drávaszabolcs másodrendű főúton teljes felújítást kap a pécsi, vasút feletti Árpád híd. A felújítást az erdőkertesi Egomax Kft. kivitelezi nettó 1,110 milliárd forintért.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Felszerkezet cserét kap a Kerecsend-Eger-Bánréve másodrendű főúton található sajópüspöki Sajó-híd. Az átépítést a Colas Közlekedésépítő Zrt. és a Colas Hungária Zrt. hajtják végre nettó 558,459 millió forintból.

Teljes felújításon esik át Kesznyéten község Sajó-hídja, mely a Szabadság utcát vezeti át a folyó felett. A nettó 218,7 millió forintos munka a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből valósul meg az Egomax Kft. kivitelezésében, teljes lezárás mellett.

Csongrád megye

Saru- és dilatációs szerkezet csere történik a makói Maros-hídon, a Szeged-Makó-Nagylak elsőrendű főúton. Az 525,561 millió forintos felújítás kivitelezője az Egomax Kft.

Fejér megye

A Mezőkomáromban, a Dég-Som összekötő úton található Sió-híd teljes felújítást, szélesítést és erősítést kap. Itt szintén az Egomax kivitelez nettó 809,603 millió forintból. A felújítási munkálatokat teljes lezárás és a forgalom helyi terelőútra irányítása mellett végzik el.