A vártnál jóval többet fizettek az egyedi Huracánért egy monacói aukción.

Forrás: Lamborghini

Ferenc pápa tavaly novemberben egy egyedi kivitelű, vatikáni színekre fényezett, fehér bőrüléses Huracán LP580-2 sportautót kapott ajándékba a Lamborghinitől, amelyet Stefano Domenicali, a cég elnök-vezérigazgatója adott át neki a Vatikánban. Az egyházfő akkor alá is írta az autót, amelyről már akkor tudni lehetett, hogy a sorsa az lesz, hogy kalapács alá kerül.

Forrás: Lamborghini

Végül most hétvégén a Monte Carlóban rendezett RM Sotheby's árverésen lett új gazdája, aki 715 ezer eurót, azaz 225 millió forintot fizetett érte. Ez az összeg a kétszerese a korábban reméltnek, és a négyszerese a Huracán LP580-2 piaci árának. A befolyt pénz nagy részét a pápa szándéka szerint egy iraki város, Nineveh kapja, a maradékon pedig több jótékonysági szervezet osztozik.

Forrás: Lamborghini

Bár szép pénzt fizettek a Lamborghiniért, a 225 millió forintos összeg meg sem közelíti azt a 6 millió dollárt (1,5 milliárd forintot), amit a Ferrari által II. János Pál pápának ajándékozott, legutolsó, 400. legyártott Ferrari Enzóért fizetett 2015-ben egy gyűjtő.