Elképesztően részletes és drága a Legóból készült Bugatti

Vágólapra másolva!
A felnőttek játéka lesz a 3599 darabból álló, 127 ezer forintba kerülő Chiron modell.
Vágólapra másolva!
A motorháztető alatt diszkréten megbújva található egy valódi Buggati Chiron részlet: egy elegáns Bugatti táska Forrás: Origo

Az 1:8 méretarányú, 16 éves életkortól ajánlott új autómodellt Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport ügyvezető igazgatója és Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke mutatta be a dániai Billundban található LEGO House-ban.

Több napig is eltart majd, mire összerakják Forrás: Origo

A LEGO Technic Bugatti Chiron több mint

14 cm magas, 56 cm hosszú és 25 cm széles,

és 3599 darabból áll. A bonyolult részletek közé tartozik az aktív hátsó szárnnyal rendelkező aerodinamikus karosszéria, a küllős kerekek alacsony profilú gumikkal, és a részletgazdag W16 motor mozgó dugattyúkkal.

Az ajtókat kitárva kiderül, hogy a pilótafülke többet is tartogat magában, mint azt első látásra gondolnánk, hiszen itt található a nyolcfokozatú sebességváltó és az ikonikus Bugatti emblémával ellátott kormánykerék is.

Amennyire Lego-elemekből lehet, részletes a kidolgozás Forrás: Origo

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik,

gondosan elrejtve a motorháztető alatt, amely segítségével a lego.com/technic oldalon különleges tartalmakhoz lehet hozzáférni. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot, amellyel a hátsó légterelő mozgatható, a maximális sebesség elérésének érdekében.

Két sportülés, de a bőr hiányzik róluk Forrás: Origo

A Bugatti szellemiségéhez híven ez a modell is tükrözi a gyártó védjegyét képező klasszikus két tónusú kékes színvilágot, valamint egy matrica szett is rendelkezésre áll, amellyel az apró részletek is kidolgozhatók, hogy a sportautó teljesen hitelessé váljon.

Június 1-jétől kapható a LEGO store-ban és a shop.lego.com oldalon, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 1-jétől érhető el Forrás: Origo

Az utolsó, művészi vonást a készletet rejtő exkluzív doboz jelenti, amely tartalmaz egy stílusos gyűjtői útmutatót, átlátható építési instrukciókkal. A rajongók emellett egy kilencrészes, a LEGO és a Bugatti szakértői által készített podcast segítségével merülhetnek el a tervezés mögötti kreatív munkafolyamatokban.