Ilyet még nem látott: autó húzta el a debreceni villamost

2018.06.02. 18:45

Nem mindennapi teherbírásáról tett tanúbizonyságot a Volkswagen Amarok. A pick-up legerősebb változata saját tömegének több mint tizennyolcszorosát húzta el Debrecenben.

Forrás: Volkswagen

Nemrég a négyhengeres modellek mellé megérkezett legerősebb, 258 lóerős, 3,0 literes V6-os TDI Amarok is. Hogy bebizonyosodjon nem mindennapi teherbírása, különleges feladat elé állították a legerősebb változatot: el kellett húznia a debreceni 1-es villamost, amelyen utasok ugyan nem tartózkodtak, de a tömege így is 43 tonna volt.

„Az Amarok erejét igazoló film egy néhány héttel korábban napvilágot látott videóra adott válasz. A Facebook-oldalunkon is közétett felvételen egy Amarok egy lerobbant tankot vontatott. Arra gondoltunk, ráteszünk egy lapáttal" – mondta Kovács András, a Volkswagen Haszonjárművek márkaigazgatója. „Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Debreceni Közlekedési Vállalatnak és a debreceni városvezetésnek a rendkívüli segítségért, hogy az ötletünket ilyen gyorsan meg tudtuk valósítani" – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK