Jópofa retró terepjárót mutat be a Suzuki, ami ráadásul még olcsó is

2018.06.07. 14:16

Hamarosan piacra dobják a Jimny új generációját, ami szögletes formájával hű marad az elődökhöz, a régi Jimnyhez, a Samurai-hoz és az LJ sorozathoz.

Forrás: Origo

A Facebook egy rajongói oldalán bukkantak fel kémfotók az új Suzuki Jimny-ről, amely hivatalosan valamikor a nyár folyamán mutatkozik be, és a jövő év elejétől lehet majd megvásárolni. Ideje volt már a modellváltásnak, hiszen a mostani Jimny-t már 1998 óta gyártják, és a húsz év alatt alig változott valamit. Az elnyűhetetlennek és jó terepjárónak ismert típus a mediterrán országok autókölcsönzőinek kedvence, és vélhetően az utódra is ez a sors vár.

Forrás: Origo

Az új generáció hű maradt elődei szögletes formanyelvéhez, sem az Ignisre, sem a Vitarára nem akar hasonlítani, ami így van jól. Ha erre a kocsira ránéz valaki, akkor azonnal tudni fogja, hogy egy apró Suzuki terepjárót lát, ami árkon-bokron képes átmenni.

Már a külső alapján is egyértelmű, hogy a terepjáró képességeket nem áldozták fel az aszfaltos tulajdonságok oltárán: a rövid tengelytáv, a rövid túlnyúlások és a nagy hasmagasság minden bizonnyal kimagasló mászóképességgel ruházza fel a kis Suzukit, amiben az alacsony tömeg is segíteni fogja. Várhatóan a Jimny-ből nem veszi ki a Suzuki a felezőt, mint ahogyan azt a Vitarával tette.

Forrás: Origo

Az internetre kiszivárgott fotók alapján a műszerfal is maradt egyszerű és funkcionális, annak ellenére, hogy kapott egy érintőképernyőt a középkonzol tetejére. Valószínűleg a Swiftből ismert motorokkal, vagyis az 1,2 literes 90 lóerős szívó négyhengeressel és a 111 lóerős 1,0 literes, háromhengeres Boosterjet turbómotorral lehet majd megvenni a kocsit, de erről hivatalos információk még nem állnak rendelkezésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK