Egy marha lassú körrel állított fel rekordot a Skoda a Nürburgringen

Skoda Kodiaq RS
Vágólapra másolva!
A legendás versenypályán a leggyorsabb hétszemélyes SUV lett a Skoda Kodiaq RS.
Vágólapra másolva!
Még enyhe álcázással futott az autó Forrás: Skoda

Biztos nehéz perceket élhettek át a Skoda marketingosztályán, amikor azt a feladatot kapták, hogy találjanak ki egy olyan járműkategóriát, amelyben van esélye a márkának körrekordot felállítani a Nürburgringen. A márka leggyorsabb autója, az Octavia RS 8:20-as időt ért el két évvel ezelőtt, ami több mint fél perccel marad el a leggyorsabb elsőkerék-meghajtású hot hatch, a Honda Civic Type R 7:43-as idejétől.

A Nürburgringen a leggyorsabb SUV jelenleg az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 7:51-es idővel, a leggyorsabb négykerék-meghajtású autó a Nio EP9 6:45-ös idővel. A leggyorsabb hétszemélyes autó pedig az Opel Zafira OPC 8:54-gyel. Úgy látták a skodások, a hivatalosan októberben bemutatkozó Kodiaq RS egyikre sem lehet veszélyes, ezért

kitaláltak neki egy új versenykategóriát:

a hétszemélyes SUV-okét, amelyben eddig még senki nem indult.

Sabine Schmitz Forrás: Skoda

Ebben már első lehetett a cseh szabadidő-autó az idén májusban megfutott 9:29.84-es idejével. A jobb köridő elérése biztosan nem a pilótán múlott,

a vezetőülésben ugyanis az a Sabine Schmitz ült,

aki már a Top Gear adásaiban is sokszor bizonyította, hogy nála jobban kevesen ismerik a több mint 20 kilométeres aszfaltcsíkot, amelyen eddig több mint 30 ezer kört tett meg.

A Kodiaq RS motorja ugyanaz a kétliteres, 239 lóerős biturbó dízel, ami a Volkswagen Tiguanban is szolgál. A sport SUV adaptív csillapítású, ültetett sportfutóművet és erősebb fékeket kapott a normál Kodiaq-hoz képest, az összkerékhajtás alapáron jár hozzá.