Júliustól fontos változás jön a magyar jogosítványoknál

2018.06.21. 12:08

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson - írta a Napi.hu.

A kormány szerint az intézkedés amellett, hogy sok húsz év alattinak anyagilag is segítséget jelent, növeli a mobilitást, valamint a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésének esélyeit. Évente közel ötvenezer húsz évnél fiatalabb kísérel meg KRESZ-vizsgát tenni, ebből több mint harmincezren teljesítik sikerrel azt.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ-tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi, további információkat pedig az Új Nemzedék Központtól lehet kérni.