Repülő autó tesztelésére kapott engedélyt az Audi

2018.06.25. 15:31

A német gyártó engedélyt kapott arra, hogy Ingolstadt légterében tesztelje az Airbusszal közösen fejlesztett prototípusát.

Forrás: Audi

Az Airbus először a 2017-es Genfi Autószalonon mutatta be Pop.Up nevű koncepciójárművét, amely nem más, mint egy szuperkönnyű, kétszemélyes utascella, amit egy repülő drónhoz és a guruló alvázhoz is lehet csatlakoztatni. Idén az Audival átdolgozták a prototípust, és ismét elvitték Genfbe.

A 216 lóerős drónnal összekapcsolva 120 km/órás sebességgel legfeljebb 50 kilométert tehet meg a kabin, a 80 lóerős guruló alvázhoz kapcsolva azonban már 130 km a hatótáv. A német kormány most ennek a járműnek a tesztelését engedélyezte az Audi központjának városában, Ingolstadtban és légterében.

Forrás: Audi

„A próbaüzem célja, hogy tegyen valamit a túlzsúfolt városi utak ellen, és hogy növekedési potenciált biztosítson a német csúcstechnológiai ipar számára" – áll a német kormány sajtóközleményében.

„A repülő taxik már nem csupán víziók, ezek a járművek a mobilizáció egy új dimenziójába juttathatnak el bennünket" – nyilatkozta Andreas Scheuer német közlekedési miniszter. „Ez egy nagy lehetőség a meglévő cégeknek és az új startupoknak is, amelyek már egy ideje sikeresen dolgoznak ennek a technológiának a fejlesztésén - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK