Jön az ingyen KRESZ-tanfolyam és -vizsga

KRESZ
Vágólapra másolva!
Ingyenes lesz a sikeresen teljesített KRESZ-tanfolyam és -vizsga július 1-jétől a 20 évnél fiatalabbaknak, a díjat utólag téríti meg az állam - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin közölte, a visszatérítés

25 ezer forintig igényelhető

a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez. A tanfolyam elvégezhető hagyományos tantermi vagy online, elektronikus formában is.

Az államtitkár elmondta, hogy az a fiatal, aki megszerezte a vizsgát, könnyebben tud majd elhelyezkedni. KRESZ-vizsga nélkül nincs jogosítvány, a kormány ezért finanszírozza ehhez az első lépést, de a közlekedési ismeretek elsajátítása önmagában is fontos - tette hozzá. A kedvezmény biztosítására

az idén és jövőre 3,4 milliárd forint

áll rendelkezésre.

KRESZ-vizsga (illusztráció) Forrás: Nyíregyháza.hu

Évente 50 ezer 20 évnél fiatalabb próbál KRESZ-vizsgát tenni, közülük 30 ezernek sikerül. Novák Katalin hozzátette, arra számítanak, hogy a jövőben nő a sikeresen vizsgázók száma.

Július 1-jén elindul a www.kreszvizsga.ujnemzedek.hu oldal, ahol minden, a programmal kapcsolatos információ elérhető lesz.

A visszatérítés menetéről a Magyar Államkincstár tud felvilágosítást adni. A tanfolyam és a vizsga díját postai és elektronikus úton lehet visszaigényelni.