Megdöbbentő vallomást tett a hazai autós, aki véres balesetet okozott

telefon
Vágólapra másolva!
Évekkel ezelőtt balesetet okozott egy hazai autós, akkor azt állította, hogy elaludt a kormány mögött. Most levélben írta meg, hogy mi történt valójában.
Vágólapra másolva!

A balesetről a 112press.hu annak idején beszámolt, a karambolt okozó autós ezért a portálnak küldött levelében tett "vallomást".

Külön köszönöm, hogy a Facebookon leállították azokat, akik a halálomat kívánták - kezdődik a 112 Pressnek küldött levél.

Az igazság az, hogy hazudtam a rendőröknek arról, ami történt a baleset előtt.

Nem, nem aludtam el, ahogy azt állítottam, sőt, nagyon éber voltam és jól szórakoztam.

Az ütközés előtti másodpercben egészen pontosan hangosan nevettem.

És majdnem sírba vittem egy másik embert és magamat.

Unatkoztam vezetés közben és akkor jött a kósza ötlet, hogy a telefonomra régebben letöltöttem sok filmet. Kilőttem a Sygic navigációt, ami a szélvédőn középre erősített telefonomon ment, és helyette elindítottam egy akciófilmet, a hang meg a bluetooth-kihangosítóból jött.

Életem legrosszabb döntése volt.

Forrás: 112 Emergency Press

Azt hittem, hogy elég lesz, ha csak hallgatom és fél percenként rápillantsak a képernyőre, hogy nagyjából képben legyek. Valójában egyre gyakrabban néztem oda, mert úgy éreztem, hogy ura vagyok a helyzetnek, azok az odapillantások frissen tartanak és haladok is meg jól szórakozok közben.

A film harmadánál tarthattam, amikor jött egy különösen pörgős és vicces jelenet. Egyenes volt az út, senki nem volt előttem. Hangosan felnevettem a poénon, és visszanéztem az útra. Még éppen láttam a szemből érkező jármű lámpáját, hallottam a dudát, és csattantunk.

Nem a másik autó jött velem szembe, hanem én mentem át az ő sávjába. Nem tudom, hány másodperc maradt ki az útból, amíg a filmet néztem. 5? 10? Mindegy. Túl sok.

Pánikba estem a vértől. Nem a sajátomtól, hanem a másik sofőr vérétől.

Átfutott az agyamon, hogy börtönbe is mehetek. Akkor találtam ki, hogy elaludtam.

Bíztam benne, hogy a szembejövő nem látta, hogy hangosan nevetek, mielőtt ordítottam volna a félelemtől ütközés előtt. Tényleg nem látta. A kórházban bocsánatot kértem tőle. Megbocsátott.

Már újra van jogosítványom. A kormánykeréknél, menet közben nézett film több ezerszer (!!!) többe került összességében, mint ha moziban néztem volna. Igen, sok millió forintom bánta. Büntetés, autómentő, egyéb károk, amiket a biztosító nem térített, kiesés a munkából, vizsga, orvosi költségek, amiket magam fizettem, ha nem akartam heteket, hónapokat várni. És még így is örülhetek, hogy nem öltem meg senkit.

Miért írtam le mindezt? Újból vezetek, tanultam a hibámból, eszemben sincs újból elkövetni, de

amikor éjszakánként megyek haza az autópályán, akkor látom, mennyi autó szélvédője mögött megy az aktuális focimeccs. Sofőrtársaim! Tanuljatok az én bal###ságomból!

Hallgassátok rádión a közvetítést, de ne adjatok esélyt magatoknak, hogy rá-rápillantotok a kijelzőre! Az a pár másodperc tönkreteheti az életeteket, más életét és anyagilag is padlóra küldhet. Egy meccs sem ér ennyit. És egy film sem.