Jobb, ha megbarátkozik vele: ilyenek lesznek az új visszapillantók

2018.07.10. 12:01

Az Audi videón mutatja meg a kamerás visszapillantójának működését.

Csökkenti a légellenállást az apró kameraForrás: Audi

A tanulmányautókon már nagyon régóta látni, hogy a visszapillantó tükröket kisméretű, áramvonalas kamerákkal helyettesítik, de amikor gyártásba kerül az adott típus, a tükrök minden esetben visszaváltoztak hagyományossá. Ez részben a költségek, részben a törvények miatt volt így, most azonban úgy tűnik, elhárult az akadály a virtuális tükrök terjedése elől.

A pár hónap múlva már nagy sorozatban készülő új elektromos Audi, az E-Tron Quattro megrendelőinek például már biztosan lehetősége lesz kérni az autóba kamerás visszapillantót.

Az Audi Virtual Mirror elnevezésű rendszer két kamerából áll, amelyeket egy tartóelem tart ott, ahol a hagyományos tükörháznak lenne a helye. A kamerák képét az ajtó belső oldalán, a kilincs mellé tett négyszögletű képernyőkön lehet nézni.

Forrás: Audi

A 429 lóerős, 400 km hatótávú elektromos SUV világpremierjét eredetileg augusztus 30.-án tartották volna a gyártás helyén, Brüsszelben. Rupert Stadler letartóztatása után elhalasztották a bemutatót, lehet, hogy az októberi Párizsi Autószalonig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK