Mi történik olyankor, ha még a világ egyik leggyorsabb sorozatgyártású sportkocsijának számító Bugatti Chiron menetteljesítményeinél is többre vágyik néhány tehetős ügyfél, ráadásul a konkurencia is mindig a rekordjaira hajt? Olyan bestiális limitált széria születik a műszaki alapjain, mint a Divo.

Nem sok részletet árult el a gyártó az új szörnyről, de az biztos, hogy a többi Chironnál könnyebb és kezesebb lesz, nagyobb leszorítóerőt produkál, vagyis elképesztő kanyarsebességeket fog elérni. A külseje egyedi lesz „offenzív" formavilággal, arról viszont nincs információ, feljebb csavarják-e az 1500 lóerős, nyolcliteres, 4 turbós W-16 motor teljesítményét.

Ennyit mutattak meg az újdonságból. Albert Divo kora egyik hőse volt, akárcsak élettársa: Janine Jenkky, szintén bugattis versenyzőnőForrás: Bugatti

Biztos viszont, hogy egy legendás bugattis versenyzőről, Albert Divóról keresztelik el, aki 1928-ban és a rákövetkező évben is megnyerte a Targa Florio versenyt a maga korában rémisztően gyors T35 kormánya mögött. Augusztus végén Kaliforniában mutatják be az új hipersportkocsit a közönségnek, és mindössze 40 darab készül belőle, egyenként 5 millió eurós (1,6 milliárd forintos) áron.

Igén mutatkozott be a Bugatti Chiron Sport, ami 2,4 másodperc alatt lő ki százra, a vége pedig 420 km/h. A Divo esetében nem a csúcssebességre, hanem a gyorsulásra és a kanyartempóra gyúrnakForrás: Bugatti