Itt van hazánk egyik legolcsóbb új autója, és menőbb, mint valaha

2018.07.20. 17:58

Megújult Magyarország egyik legolcsóbb új autója, az 1,99 millió forinttól kapható Lada Granta. Később a teljes típuscsalád vele tart, és kivezetik a Kalina nevet. 

Magyarországon mindössze két új autót lehet megvásárolni kétmillió forintért, egyikük a lépcsős hátú Lada Granta(a másik típus pedig a Dacia Logan alapváltozata, szerényebb felszereltséggel és három hengerrel).

Azon lehet vitatkozni, hogy a jelenleg kapható modell formailag mennyire felel meg a modern idők követelményeinek, hamarosan azonban nagy változás jön ezen a területen.

Forrás: Lada

A Lada ráncfelvarrást hajt végre a teljes Granta sorozaton, az új elemeket elsőként a négyajtós kapja meg. A frissítés keretében az autók is egységes nevet kapnak, minden karosszéria-változatot (ötajtós, kombi és liftback) Granta néven forgalmaznak majd, a Kalina típusjelzés tehát eltűnik. Közös jellemvonás lesz még a Vestáról megismert X-arc átvétele, amelynek köszönhetően sokkal modernebb benyomást keltenek majd az autók.

Forrás: Lada

Az orr mellett a külső tükrökbe költöztek az oldalindexek, és a hátsó kialakítás is átalakul, sokkal mozgalmasabb az átformált csomagtérfedél. Új a könnyűfém felnik megjelenése is. (Itt olvashat  részletes tesztet a modellfrissítés előtti, alapfelszereltségű Grantáról.) 

Forrás: Lada

A Lada közleménye nem szól arról, hogy műszakilag is változik-e az autó, de valószínűleg nem, a motorok és a padlólemez változatlan marad. Az utastérben azonban szintén lehet számítani némi modernizálásra, mert első Ladaként a felfrissített Granta kapja meg a Lada Connect online kapcsolatra képes rendszert, és alapfelszereléssé teszik az automatikus segélyhívót is.

Forrás: Lada

A frissített Granta a Moszkvai Autószalonon mutatkozik be, hazai értékesítésére néhány hónapot még biztosan várni kell.

KAPCSOLÓDÓ CIKK