Virtuális múzeumot nyitott a Citroën

2018.07.21. 08:00

Az új weboldal a Citroën gazdag örökségébe enged interaktív bepillantást, ami azért is örömteli, mert a márkának nincs rendes gyári múzeuma, egy hangárban tárolja felbecsülhetetlen értékű veteránjait Párizs mellett.

Forrás: Jean Brice Lemal/Citroën

A Citroën múltja tele van korszakalkotó modellekkel, amelyek igen népszerűek voltak saját korukban, mára pedig legendássá váltak. Type A, Traction Avant, 2CV, Ami 6, DS, GS, CX, Xsara Picasso: a felsorolás csak egy kis szelete a márka gazdag történelmének, amely látványos és rendhagyó formában fedezhető fel a citroenorigins.hu oldalon.

Forrás: Citroën

A Citroën Origins egyfajta virtuális múzeum, amely 1919-től egészen napjainkig mutatja be a legendás Citroëneket. A szériamodellek mellett versenyautók és koncepcióautók egyaránt megtalálhatóak az oldalon.

Forrás: Jean Brice Lemal/Citroën

A látogató beülhet például egy sokszoros Dakar-győztes ZX Rallye Raid Pierre Lartigue által kiült vezetőülésébe, meghallgatja a kéthengeres 2CV sajátos motorhangját és elolvashatja Lütyő felögyelő kedvenc autójának, a Méharinak az eredeti katalógusát.

Forrás: Jean Brice Lemal/Citroën

Az oldal teljes körű élményt nyújt a következő funkcióknak köszönhetően:

  • Virtuális bemutatóterem: az autó karosszériája és utastere 360° -ban tanulmányozható
  • Az adott modell hangjainak lejátszása: motorindítás és akár 3 további hangminta érhető el minden modellhez (kürt, irányjelző, kézifék, felfüggesztés, ajtók csukódása stb.)
  • Korabeli zenék: feledhetetlen dallamok az 50-es, 60-as, vagy a 70-es évekből, amelyek visszaviszik a látogatót abba az időbe, amelyben a bemutatott modellek az utakat rótták
  • Katalógusrészletek, fotók, videók, érdekességek és technikai adatok teszik színesebbé a modellek felfedezését

A Citroën Origins online kollekciója több mint 60 modellt tartalmaz és a lista tovább bővül a közeljövőben. Az oldal minden eszközön használható (PC, tablet, telefon) és világszerte elérhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK