A rendőrség újra szolgálatba állított civil autókat, nagyon sokféle járműből mérhetik az autósok sebességét menet közben.

A rendőrség sajtóosztályától azt próbálta megtudni a Vezess, hogy pontosan milyen márkájú és típusú civil járművekből méri a rendőrség a közlekedők sebességét. Válasz jött is, meg nem is: a rendőrség a válaszában a rendelkezésére álló teljes gépjárműállomány márkáit sorolta fel.

A megyei rendőr-főkapitányságok a használatukban lévő gépjárművek közül rugalmasan választják ki az ellenőrzésbe bevont gépjárműveket. A rendőrség által használt gépjárműállomány gyártmány szerinti megoszlása az alábbi" - írta a rendőrség, majd abc-sorrendben felsorolták ezeket.

Audi, Avia, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Credo, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Hidromil, Honda, IFA, Ikarus, Isuzu, Iveco, Kraz, Lada, Land Rover, MAN, Mercedes, Mini Cooper, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Rába, Renault, Scania, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, UAZ, Volvo, VW.

Vagyis szélsőséges esetben akár IFA-ból is mérhetnek sebességet a rendőrök, bár valószínű, hogy a teherautóra nem sűrűn kerül sor a rugalmas kiválasztás során.