Michelisszel versenyzett az F1-es sztárpilóta a Hungaroringen - videó

Button Civic Hungaroring
Vágólapra másolva!
A brit sztár megdöntötte a magyar versenyző körrekordját.
Vágólapra másolva!
Forrás: Honda

A Honda korábban már számos neves európai versenypályán, így Estorilban, Magny-Cours-ban, Spában, Silverstone-ban és a Nürburgring-Nordschleifén is megdöntötte a fronthajtású szériaautók körrekordját az új, 320 lóerős Civic Type R-rel, különböző versenyzőkkel a volánnál.

Ezúttal a Hungaroring került sorra, ahol az autó vezetésére nem kisebb versenyzőt kértek fel, mint a 2009-es Forma-1-es világbajnok Jenson Buttont, aki

2006-ban Mogyoródon nyerte élete első Forma-1-es futamát,

ráadásul pont egy Hondával. Button jelenleg a japán Super GT bajnokságban versenyez egy Honda NSX-szel, hozzánk a Forma-1 miatt látogatott el.

Forrás: Honda

Ha már itt járt,

futott egy 2:10,19-es kört

a 4,38 kilométeres pályán egy gyári állapotú, szériagumikkal szerelt Civic Type R-rel, ami a leggyorsabb idő fronthajtású szériaautótól. A korábbi rekordot Michelisz Norbert tartotta egy előző generációs Civic Type R-rel, a magyar pilóta csak 66 századdal volt lassabb.

Forrás: Honda

Button a nap végi nyilatkozatában kiemelte, hogy meglepődött azon, milyen későn lehetett fékezni a kanyarok előtt, és azon is, hogy milyen jól működött a manuális sebességváltó, amelynek köszönhetően még közelebbi kapcsolatba került az autóval.