Súlyos félreértésben élnek a magyar autósok, eloszlatunk egy tévhitet

Vágólapra másolva!
Online e-matrica ütemezővel segíti az autósokat a NÚSZ Zrt. annak érdekében, hogy a nyár végétől a kevésbé pénztárcabarát éves e-matrica megvásárlása helyett a havi jogosultságot válasszák.
Vágólapra másolva!

Az országos,

éves e-matricák mindig a következő év január végéig érvényesek,

ami azt jelenti, hogy

ezt a típust igazán nyárig éri meg megvásárolni,

ugyanakkor a társaság értékesítési adatai és a felhasználói szokások azt mutatják, hogy az év második felében is számottevő a kereslet az éves e-matricára.

Ez egyrészt arra vezethető vissza, hogy

az autósok sajnos tévesen úgy tudják, az éves e-matrica a vásárlás időpontjától számított egy évig érvényes,

másrészt sokszor a kényelmi szempontok vezérlik a járművezetőket.

Az ügyfelek egy része nem akar vesződni a havi vásárlással, vagy attól fél, hogy elfelejti azt határidőre megvenni, ezért inkább biztosra megy, és marad az éves e-matricánál. Számukra dolgozták ki azt az ingyenes szolgáltatást, amellyel, ha kérik, az év végéig automatikusan aktiválják megvásárolt havi e-matricájukat.

Idén eddig közel

3500 úthasználó vásárolt úgy országos, éves e-matricát, hogy számukra már a havi változat lett volna előnyösebb.

Ők a havi matricákra való áttéréssel mintegy

30 millió forintot takaríthattak volna meg.

Annak érdekében, hogy az autósok ne járjanak rosszul, a NÚSZ Zrt. viszonteladói partnerei számára október 1-től már nem engedélyezi az országos, éves e-matrica eladását. Erre kizárólag a társaság ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületén lesz lehetőség.

A NÚSZ Zrt. értékesítési mutatói szerint

a járművezetők 2018 első kilenc hónapjában közel 416 ezer darab országos, éves e-matricát vásároltak, ami több mint 16 százalékkal haladja meg a 2017-es értéket,

ami 358 ezer darab volt. Ez idén eddig mintegy bruttó 18 milliárd forintos bevételt jelentett a magyar költségvetésnek - közölte a NÚSZ Zrt.