A K-ZE egy Twingo-méretű kis SUV, ami már jövőre piacra kerül.

Forrás: Renault

Carlos Ghosn, a Renault vezére a Párizsi Autószalonon tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Renault már 10 éve invesztál az elektromos autókba, és mindmáig az egyetlen autógyártó, amely már hasznot is termelt ebből az ágazatból. A Renault jelenlegi fő elektromos modellje a Zoé, aminél csak a szövetséges Nissan Leafjéből adnak el többet világszerte a villanyautók közül.

Forrás: Renault

A francia márka a hazai autószalonján mutatta be a fejlődő piacok számára kifejlesztett, jó ár-érték arányú új elektromos mini SUV-ját, a K-ZE-t. A műszaki adatairól egyelőre csak annyit árultak el, hogy a régi NEDC szabvány szerint 250 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

Forrás: Renault

A szériaközeli K-ZE tanulmány kisebb, mint a Zoé, az alapját az Indiában forgalmazott Kwid szabadidő-autó adta, ami a külső formán is látszik. Elsőként a világ legnagyobb autópiacán, Kínában lesz megvásárolható, 2019-től. Európában várhatóan 2021-ben kezdődik meg a forgalmazás, a gyártás helyszíne még ismeretlen. Az biztos, hogy egy olcsó és jól használható elektromos városi terepjáró az öreg kontinensen is sikerre számíthat.

Párizsban az is kiderült, hogy 2020-ban érkezik a hibrid Clio és a konnektoros hibrid Captur és Mégane.